El projecte minuts posa en valor el temps que aporta cadascú a barris, pobles i comunitats.

Descobreix més
Projecte Minuts

És una iniciativa que permet a les persones rebre "minuts" a canvi del temps que dediquin a tasques socials o millorant el medi ambient. Alguns exemples: donar suport a entitats, fer acompanyament a gent gran o netejar entorns naturals.

Els minuts aconseguits es poden carregar al compte personal i bescanviar per cupons que donen accés a serveis municipals, entrades o descomptes al comerç local. També es poden canviar per un cop de mà d'un veí o veïna.


Innovant amb el temps

Els minuts permeten posar en valor el temps que aporta cadascú i obren la porta a treballar en comunitats de tot tipus i en multitud de sectors, creant noves col·laboracions entre la població, entitats i els sectors públic i privat.


Cohesió social i bé comú

Permet actuar davant la disminució de la qualitat de vida reforçant els vincles comunitaris, coproduïr serveis públics, fer copartícep a la població en la cura i el manteniment del bé comú i promoure la participació activa.


Generació d'indicadors

La plataforma permet fer avaluacions qualitatives i quantitatives sobre les accions que es portin a terme per tal de comprendre i analitzar l’impacte i els progressos dels programes i accions vinculades al projecte.

Exemples

Com pot ajudar el projecte minuts a incrementar la participació i a promoure l'economia local?

Minuts per a la gent gran

El projecte pot impulsar o complementar programes de suport a gent gran. Una opció és assignar minuts a persones que necessiten companyia o un cop de mà oferint-los l'oportunitat de bescanviar-los amb persones disposades a ajudar.

Minuts pels barris i pobles

Amb un treball de consultoria i mapeig sobre les necessitats i potencialitats d'una comunitat, enxarxem a entitats, empreses i sector públic per tal de coproduir serveis pel bé comú i intercanviar temps.

Minuts per a escoles, instituts o universitats

Implicar a la comunitat educativa en l'intercanvi de coneixements, habilitats i suport als centres. Conscienciar als alumnes per que tinguin cura d'una escola i el seu entorn, oferint i rebent temps a dins i fora de les aules.

Bescanviar minuts per cultura

Veure una obra de teatre, escoltar un concert o aconseguir una entrada pel cinema amb els minuts bescanviats. Facilitem l'accés a la cultura a aquells que aporten el seu temps.

Bescanviar minuts per un cop de mà

Els minuts disponibles es poden bescanviar per l'ajuda personal d'un veí o veïna. Petites tasques domèstiques, reparacions o classes d'idiomes en són alguns exemples.

Bescanviar minuts per descomptes

Promocionar el comerç local canviant minuts per descomptes en botigues, bars o serveis comercials. Alhora ajudem a les empreses i les involucrem en un projecte pel bé comú.

Què oferim?

Minuts és més que una plataforma virtual


Consultoria i mapeig

Mitjançant un servei de consultoria, descobrim les necessitats i les oportunitats que ofereixen les comunitats connectant ciutadans, entitats, el sector públic i el sector privat.

Plataforma online

Una eina personalitzada per gestionar els intercanvis i publicar ofertes i demandes. Permet la generació de codis, disposa d'un sistema d'avisos SMS i té lector de cupons.

Tallers i dinamització comunitària

Promovem l'economia comunitària i l'intercanvi de temps mitjançant tallers, dinamitzant la comunitat, generant activitats en grup, fent la campanya de comunicació...

Visualització i gestió d'indicadors

El projecte permet la visualització d'indicadors quantitatius i qualitatius permetent gestionar la participació i avaluar els seus efectes a varis nivells.

Prova pilot 2016
a Figaró-Montmany.

A l'octubre de 2016 s'inicia la prova pilot de Minuts en aquesta població del Vallès Oriental pionera en innovació democràtica i polítiques públiques, amb la participació de l'associació XELAC, l'ajuntament i la Diputació de Barcelona. Podeu veure el projecte fent clic al següent enllaç.

Veure pàgina web

Ens agrada fer nous amics!

Posa't en contacte amb nosaltres a
info@minuts.cat